Blue-lish Shine

Holla !


Welcome ! Bonjour fellas! Thank you for your visit and do leave your footprint on my tagboard. winkwink . please follow me . Thanks you .
Trust yourself . You know more than you think you do .





Talk Station !

>


Big Claps !

Template: Ana Min-Ji
Basecode: Aina Syaza
Header: mrsBaekYeol
Others:
Hostel for 3 years?! Tinggal kenagan jee ;'(




Assalamualaikum & hai!

Harini nak update pasal 3 years kat hostel. Okay srslyyy sedih gila kot nak tinggalkan hostel huhuhu tapi hidup kena teruskan kan kan kan? Firstly aku nak cerita sejujurnya walaupun dah duduk lama kat hostel since 2014 - 2016 BANYAK KENANGAN KOTTTT sampai setiap minggu kalau nak beli makanan untuk stok *sebulan* hehehee sampai taktau nak amek ape. Bosan. Kekadang blur gilaa bila kat supermarket tu huhuhuhu. Tapi sekarang ni aku taknak cerita pasal bape lama aku duduk or blur ke ape okay? Jujur aku cakap aku ni jenis sayang kot kengkawan aku walaupun aku malas! Hahahahaa kalau kalau kawan aku ade prob ke ape aku cubee nak selesaikan masalah dorang ke ape. Kalau boleh lah. Tapi selalunya aku bagi advice or kata kata semangat. Hmmmm okay kelaut lagi HAHAHAA aku nak throwback ni huhuhuhu yeee walaupun dah lama duduk asrama yang pastinya LAST YEAR duduk lah paling sedih. Hmmm kat situ memang ko banyak kenangan dengan dormmate ko member ko warden ko hahahahaa :')))




- Dormmate guaa #Dorm1 #Exco-


Lepas ni NO MORES balik wajib, outing, fly, prep, kantoi dengan warden, riadah *reff*, turun surau setiap khamis, basuh baju "kene sental telekung bagai nak gila sebab air karat cehh*, gi dm *beratur pepanjang kat dm*, prank budak asrama, simbah simbah air, tidur kat dorm orang lain, lepak depan loker *siap berkelah koooo*, lepak depan mesin basuh, buat air busuk tahap cipan, memekak kat asrama, makan reramai, selalu mintak sedekah cari makanan huhuhu, kena marah, hadap junior KESAYANGAN lol, kunci pagar *marah + emosi nak bukak pagar sebab kunci dah kemana*, lelari kat dorm, buat duty asrama & dorm, sorok barang haram kat atas bumbung emmm BANYAK SIHHH KENANGAN. Srssslyy aku jenis tak suka lepak dengan budak bawah umur aku tapi manusia berubahkan? Yeee aku mengaku 2016 ni lah aku dah boleh masuk dengan budak bawah umur aku, lepak kat katil sesama siap gosip ko tauuu? Tapi tulah semua ni tinggal kenangan je hmmm sedih sihhh *jangan risau takdelah sampai nak nangeh hahaha*

ANDD lepasni dah takde dah nak thumbprint sesama dah aryssa, ko tunggu aku pagi petang & aku jarang gila tunggu ko sebab aku yang selalunya lambat hmmm *aku lambat bukan lambat siap okay tapi aku selalu bangun lambat & kejap je siap okay?*
ANDD lepasni jugak aku dah takde dah nak kacau ko ko kacau aku, marah ko ko marah aku, geletek ko ko geletek aku, stopkan kaki ko yang suka shake tu, teman aku gi mana-mana, bash ko, gosip sesama, tengok movie sesama, main lepuk lepuk, gi prep sesama.
ANDD tirah lepasni aku dah takde nak kacau ko, mintak coklet kat ko, tengok muka moody ko tu kat hostel, pusing pusing nampak ko tapi takpe ko partner aku for PTA kan? So aku ngan ko takkan terpisah hahahuhu
ANDD mira lepasni jarang dah dengar ko cakap "pah aku sedih lah" emmm pasni dah tak nampak dah memalam kat katil bercahaya je kat muka ko tu hahaha

But aku bersyukur gila sebab lain lain DAH DUDUK LUAR kikikiki kecuali MIRA dengan IFFAH.
So korang jangan sesedih jangan berduka lara, pape roger je aku k? Hehehehe
Bye hostel bye adik adik bye abang dm bye semua bye.




2016





Assalamualaikum and hai!
Srslyyyy THIS YEAR *2016* very very very tough!
Kenapa? Hmmmmm firstly aku kehilangan two people in my lyfe. Who? Arwah atuk.
Yeee dua-dua belah atuk. Atuk perak & atuk melaka. 
Al-fatihah.
Honestly memanglah aku ni tak berapa rapat sangat dengan atuk atuk aku.
But, kalau dah nama darah daging YEAA kita akan sedih :')
Srslyyyy tak sangka atuk aku akan pergi. Aku ingat lagi time tu bulan 2! Aku kat sekolah.
Aku tengah suka suka dengan member aku, then paktam aku datang kat aku & panggil. 
Aku pelik lah asal panggil aku macam ada hal penting & paktam aku tunjuk something!
U know what? Act kat wassep *well aku takde wasep* family aku bagitau yang atuk perak dah meninggal. Srslyy sedih gila weh. 
Lepastu, bulan 7 pulak *bulan ramadhan* atuk melaka pulak meninggal.
Aku ingat lagi time tu balik rumah member, baru semalam suka suka jalan jalan. 
Pastu family aku wasep atuk dah meninggal. Sedih gila kottt.
Srslyyy aku tak sangka gila aku akan kehilangan dua-dua atuk dalam hidup aku.
Well, selama ni kalau member member cerita pasal atuk or nenek ke apa ramai member aku yang takde atuk or nenek. Aku rasa bersyukur sangat yang aku ada keluarga yang lengkap :)))
Dalam sekelip mata Allah boleh tarik orang yang aku sayang.
Tapi walau macam mana pon dugaan yang Allah bagi kat kita, kita perlu kena tempuhi dugaan tu dengan redha. Yeeee mula mula kita akan sedih tapi Allah akan bagi kita gembira di kemudian hari.
ANDDDD setiap pertemuan pasti ada perpisahan & please keep my word in yr mind thank you ;)






Alhamdulillah rezeki aku :))





But this is throwback okay?

Alhamdulillah syukur sangat sangat sangat.
Why? Yeahhh sebab rezeki akuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Akuu dapat dekan alhamdulillah :))))))))))))))) This year : 2016 + 2015 dapat. ALHAMDULILLAH. 
Yeeee aku tau memang ramai pon takkan expect aku dapat dekan. Why? HAHAHAA hmmm just look at mee? Yeeee aku tau aku ni memang dikategorikan em what eh? Pemalas? Kuat tidur?  Kuat makan? Hmm yeahh! tu memang akuuu and SO WHATT? Then kau expect aku ni tak belajar langsung? HAHAHAHA u totally wrong dude!!

Macam mana ko tau aku tak belajar? Yeeee aku memang jenis belajar last minute and fyi aku pon takkan sangka sem ni aku siap buat nota! Yepppieeeee! HAHAHAHA!
Memang aku malas and aku rasa macam nak BERHENTI sekolah?!
Tapi aku tau, kalau aku berhenti sekarang then macam mana aku nak banggakan ibu and ayah kan?
Macam mana nak beli rumah besar besar nak beli kereta audi kesayangan aku kan?
Macam mana nak jalan-jalan dengan family and aku yang support semua tuu hmmm
InshaAllah one day. Aamin.

And fyi aku usaha sangat sangat dan kentalkan hati sengkangkan mata aku untuk stay up tauu!
Bikin waa panass je *jelous* aku bila tengok member diulit mimpi kat atas katil siap  mimpi indah bersama bintang dilangit fuhhhh aku cakap kat diri aku "Kalau kau tak baca buku siapa nak jawab exam untuk kau? Kau ingat kau nobita yang ada doraemon tu? Hmmmm" Reality memang perit dan walau macam mana pon kau tetap akan kena tempuhi walaupun kau tak suka dude!
Yeeee aku akui memang cara belajar member ngan orang orang lain so many ways kan?
ANDDD cara belajar aku : larut malam angin bertiup lembut lol!
Tapi srslyyy lah kan apa yang aku usahakan dan apa yang aku sabar betul betul betul menghasilkan benda yang berbaloi heheheehehe ai em so hepii yihaaaaa!
Thats all from me! Bye gaissssss :))))


Plus : aku kalau nak exam jujurlah aku memang makan kismis hehehee tak pun koko minda ke

#Setiap pengorbanan itu akan membuahkan hasil so bersabar dan tabah yeeee?




kecewa
Assalamualaikum,




kecewa? kenapa kecewa?
SERIOUSLY AKU KECEWA SANGAT !!!!!
aku taktau weh tapi aku kecewa sangat
tak sangka kau macam ni
kenapa kau macam ni?
tau tak tu aib? kenapa kau bukak jugak?
SERIOUSLY AKU TAK FAHAM !!!
kenapa kau jadi macam ni?
macam mana kalau orang lain yang tau?
kau tak malu? walaupun kau buat diam-diam
orang lain taktau tapi kau ingat ALLAH tahu apa yang kau buat semua
aku taktau nak describe macam mana lagi
tapi yang pastinya AKU KECEWAAA GILAAA
and aku nak ingatkan kau kalau orang yang sayang kau tau
kau rasa-rasa macam mana? dorang sedih tak?
ingat ayat ni :
"sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua"
dan akhirnya aku tau :'(
seriously aku tak pernah kecewa macam ni 
emmmmmmmm
akuuuu harap sangattttt kau berubah dan aku sentiasa doakan terbaik untuk kau 
lagi-lagi perubahan kau.
Semoga kau berubah ke arah yang lebih baik. Aamin.





#tehrgohbeg2013





Assalamualaikum semuaa :D :D
LAMA GILAA WEIHH TAK UPDATE BLOG NI !
Phewww rasanya dah berdebu ni hahahaha .
Okay ... ...... HAHAHA *rempit jap*
Nampaknya banyak gilaa weih aku nak update time cuti ni hehehee
Hmm okay aku nak imbas kembali saat saat aku di kjoee dulu .
Best Ever lah aku cakap . Kjoe de best !









#3yearwearetogether
Sebelum tu meh aku kenalkan sensorang hmm *windu gilak weih*
Dari kiri aku ni intan, farhana, fara, zue, aku *eiuwww* , che, arina, ain, zanaa and qina. 
U know what ? Lagi sorang takde iaitu Nisa wehh Nisa ?! Pffffttt :C
Seriously dorang memang de best ever . Aku sayang gila weh kat dorang ni .
Dorang buat aku hepy marah jadi gila bengang menyampah semua lah hmmmm
Betul orang cakap ' kenangan takkan hilang kalau kau nak ingat '
Dan aku pilih untuk ingat semua kenangan kita kat asrama kjoe .
' Aku rindu ASRAMA okay bukan SEKOLAH ' seriously ~ HAHAHA
Selama aku hidup kat asrama ni baru aku tau apa tu ' buddyz ' ehh ehh hahaha
Moment time lepak sesama, suka duka share sesama, moody tak tentu hala, aku ingat lagi bila nak mintak something tu mesti guna ayat ni SHARING IS CARING kan ? hahahahaa 
wat de hek ? rindu gila weh rindu gila pffftt .
Okay aku nak share perangai memasing ni okay start dari emmmmmmmm .......

Intan : si simple ple pel ni dia .. dia yang lemah lembut cehhh yeke behh ? dia low profile dan sangat cuteee tapi seriously kekadang dia sangat gedik ok gedik hahahahaa jk jk sekali dia pukul perghh menusuk kat tulang sumsum lah hahahahaa n one thing aku ingat dia suka mintak makanan aku hahahaa bengang sihhh tapi bengang ni lah aku rindu hmmm

Farhana : eiuwww dia seseorang yang aku geli gemalan siket untuk aku sebab dia sangat feminin wehhh FEMINI ! aku ingat lagi time kalau nak pi sekolah dia dok sembur perfume dia yang ughhh bagi hidung aku seriously aku tak suka tapi dia still tahan apa aku bebel bebel ngan dia sampai satu tahap dia sanggup tukar perfume dia wehh sebab mybe taktahan dengar aku bebel ehh ? hahahaha 

Farah : a.k.a si peah hmmm seriously dia ni betul betul otak mereng dalam batch aku ni hahahaa walau pon ayat dia tu ughhh tencen gak lah tapi si peah ni betulbetul rare aku cakap dia ni ganas ganas manja and aku ingat lagi aku gaduh ngan dia hahahaha sampai tekak kering weh dia ni mulut betul pedas weh so better takyah cari pasallah hmm aku ingat lagi aku tak berapa suka kat dia time f1 kut sebab .... adalah konflik siket hahahaha jahat nyaa akuu phewww 

Zue : dia ni cengeng gak kalau sebab someone tu ehh ehh hahaha tapi aku ingat lagi dia kalau bangun tido ke apa samalah macam aku moody je kejenyee hahahaa sekali dia cakap perghh bisa gak weh hmm act dia ni rock gak walau feminin ? ehh phewww tetiba aku ingat baju kurung purple dia kalau pi prep ehhh hahahahaha and aku ingat lagi dia kalau takde mood ke selera perghh rugi tulll hahaha act adalah sebabnya hahahaha lolz

Che : aku ingat lagi time kita gaduh tu eiuwww sebab bende kecik je kut hahahaha seriously lawak gila weh teringat balik phewww aku ingat lagi kau suka jet jet comel kan ? semua bende kalau boleh mesti nak warna pink ke purple ke *haish takpaham aku* kau si kucing penakut and susah nak tidur kalau tak boleh tidoo tu kan and aku ingat lagi kau kene hentam ngan sazahhh zzzz bengang sihhh guaaa pheww banyak betul dugaan kau tahun lepas kan hmmm -tulah aku dah cakap taknak dengar- hahahahaa jk jk past is past weh hidup kena move on ! :D :D

Arina : u are my partner lesbo beshprend kaki fly tanjung sesama or wat everlah hahahaa phewww hmmm aku ingat lagi kau lah si cerdik pandai dalam batch kita kan ? hmmm aku ingat lagi bila kita stay up ke apa pas mandi mesti aku cari katil kau dulu hahahaa *dekatngankipaskan* then tidoo zzzz hmmm seriously kau lah selalu pantang makanan contohnyaa maggie lahh kopok lahh hahaha cehh macam baru besalin pulak nak pantang bagai poyoo behh hahahaa kau selalu ingat kan aku dok dok sharing is caring each other lah berangan sesama dok mimpi sesama lah ehhh kalau ada prob ke citaaa ke mesti share kan hmmm seriously rindu wehhh :x :x

Ain : a.k.a si tapir hahahaa jk jk si ain ni lah si emotional tak tentu pasal sebab bende kecik lah besar lagi lah kann hahaha aku ingat lagi kau selalu cita prob kau kat aku secret kau aku still pegang tau ainn oii hmmm aku ingat lagi kau ngan peah suka fly kan hahahaa lagi lagi sebab makanan sebelum tucen mesti dok terbang kedai depan hahahaa tak aci weh tak aci ! kita geng tidoo yang tak henggat duhniaaa kan hmmm best ever lah den cakap oii hidup tido weh hidup tido hahahahaha

Zana : kawan aku yang lama gila lah kenal kat asrama kjoe tu hmm dari darjah 1 sampai f4 awal tahun kita tak pernah terpisah kelas hahahaa dah dekat 10 tahun aku kenal kau and tahun ni jugaklah kan kita terpisah sebab aku pindah kalau aku tak pindah gamaknya sampai f5 asyik kelas sama hahahaa kau si bijak mt tu thanks ajar aku mt thanks ingatkan aku segala galanya lah macam ' weh harini jadual ape ' ' zana ingatkan aku keje ni tau ' ' zana blablablabla' haish hahahaha kau lah yang tokk cepat pegi sekolah dah pukul bapa ni hahahahaha rinduu rinduu semua moment ni hmm :3 :3

Qina : kau yang dok jet jet kpop lah taylor swift lah si perasan dan sekutunya hahaha macam macam lagi lah ughh hmmm aku ingat lagi kau lah dok tazkirah aku camni ' tok nanti ular panjang ' haishhh seriously aku rindu wehh kau hmm kau kalau kat kelas memang fokus habis lah kan aku selalu je usya kau hahahaa padahal aku dah layu kot time tu hahahaa 

Nisa : aku ingat lagi kalau aku dok layu kau lah tepuk aku lah urut aku lah hahahahaa satu yang aku ingat gila gila bila kau penah conteng tangan aku time tido perghh benang siot phewww kau kalau ada crush aish kemain eksited kan hahaha kau lah jadi si kayu papan aku kalau tido sebab kau si cover tegar aku dan kekadang kau pon join sekaki kan hmmm kau yang ajar aku bi jadi kamus aku hahahahahaha dalam batch kau lah si shomel kentut tu puii hahahaa *maapkanbetaayaaaa* :p

Lastly aku nak cakap hmmm aku rindu kita nak main juta ria uno lah hmmm teringat che panggil tempat sangkut baju aku tu UFO hahaha nyirapp jeee hahaha jk jk jk . Aku harap sangat lepas 20 tahun ke kita dok reunion ke hang out macam kita outing tahun lepas hmmm aamin . one day k one day . Letih beb nak taip bebanyak ni hahahahahaha chawww . Wassalam ~



Lot Of Love ,
Atok Cun :) 





Reunion 23/12/2013


Ni lah kad jemputan kami lolololo :p



assalamualaikum :D :D
haihaihaihaihaihaihai :D :D
okay , haritu ada reunion ex skhb kelas B bagi batch 98 .
hehehee , nak handle bende ni pergh gua cakap sama luu
susah , ponat , buzy gila lah . hahaha .
tapi segalanya tercapai , alhamdulillah :)
alhamdulillah jugak sebab 22 orang datang reunion ni hehehe
memang banyak cite lah , biasalah dah bape tahun tak jumpakan ?
paling best buat kfc tu macam bapak kita punye hahaha
gelak tak pandang kiri kanan hahaha
deybakkk wakakakaa :p
hahaa , muka ada yang dah berubahlah , ada yang sama je .
yang sama tu aku lah hahahaa :3
meh sini aku nak share gambar time kami kat sana :'>
hahaha , kenangan terindah kut huhuhuu :3


















time kita jumpa pun macam masa tak cukup kan ? hahaa
onemorethings IWISH :)
 #IWish ada lah chance nak jumpa lagi , gather gather hahaa
memekak sesama , makan sesama , hehehehee
thanks kepada fakhrul ngan kazen dia and
nasrul wif abee sedara hang yang teman korang untuk reunion kita hehee
dahlah rumah kome jauhkan ? hurm thankss + sorry 4 everything :)
aku amat hargainya , tengkiuu sesangat :D :D


sincerely ,
nur afifah




aku rindu korang :/


assalamualaikum , haii cx
okay , tengok tajuk aku tu ..
' aku rindu korang ' kan ?
hahahaa . mendalam tu maksud . hehehe

sebelum tu ,,,,
meh aku tnjuk gambar bestie aku till jannah inshaAllah :)
beshyphreng time sekolah rendah , hehee
saje je buat extra large . kuikui :p



NASA 

dari atas kiri : wany , aku
dari bawah kiri : aina , eika



KORANG TAU TAK AKU RINDU KORANG . HUUUU :'(

kesah dulu ~


wany : 

aku ingat dulu first time jumpe , kat pra tu , hehehee . 
cikgu suruh aku duduk sebelah kau hahahahaa , 
time tu aku start kawan ngan kau ngan aina ,
jadi tak kenal , kita kenal . dari kenal kita kawan baik .
hahahahaa . rindu gila time tu . time aku susah kau tolong aku .
time aku ngokngek belajar kau tolong ajarkan , 
biasalah budak pandai , hehehehee .
aku ingat lagi kite dok sesame time sekolah agame , 
buat keje sesame , gosip hahaha , rehat sesame . RINDU WEIII :< :<
tapii , kite sekolah sesame sampai sekolah rendah je kan ?
sekolah menengah buat hal masing masing . kau masuk asrama .
aku pun masuk gak , cume asrama kite lain lain je hurm ..
chat kat fb pun kadang kadang , ha ha ha :c
penah lah sekali tu time aku ade phone ,
kau ngan eika tau sape crush aku . 
sebab eika yang bagitau HAHAHA .
Malu weiii , hehehe , kau je takde crush lagi . 
kalau ade pun kau tak serious mybe ? focus belaja . hahaa
kau tau tak dah bape tahun kita tak jumpe . hahahaa :<
DANN .....
dan berapa tahun kita kenal + kawan . jap aku nak kira . hahaa
okay , KITA KENAL TAHUN 2004 ...
DAH NAK DEKAT SEPULUH TAHUN DAH KITA KAWAN .
HAHAHAHA . RINDU GILA TAHAP APE DAH NI .. 
walaupun kita dah 3 tahun gak tak jumpa , aku still ingat kau tau .
tsktsk . cedeh doeee xxxx


eika :

hahahaa , kau pulak aku ingat lagi macam mana kite kenal .
hahaaa , aku kenal kau time darjah satu .
tu pun wany ngan aina yang kenalkan .
hahaa , start tu kite jadi bestie hampir kembar . wakakaa xp
aku ingat lagi kau banyak persamaan ngan aku .
contoh : muka , perangai * hampir ok * cume aku jahat siket . hehe
hahaa , time sekolah menengahkan , kau dah berubah lebih baik .
alhamdulillah . tapi kan , aku sedih sangat kau geng ngan budak lain .
hahaa , cedih doee , bukan nak kata kau paling tadah ke hape , 
mybe sebab aku masuk asrama kita tak rapat sangat kan . hahaa 
pastu .. kau pergi tinggalkan aku ... hahaa
kau tukar sekolah kan , tahfizah gituu kat ipoh . hahaa
sedih weii . tapi aku kene teruskan hidupkan . OK NI POYO .
hahahaa . tapi serious sedih tau . huuu T.T
pastu , sejak kau masuk sekolah baru tu , alhamduillah , 
bangge sangat aku dengan kau eika , kau dah berubah :D :D :D
pakai purdah , bila lah aku nak pakai kan ?
mybe satu hari nanti inshaAllah , doakan aku tau ? hehehe
aku ingat lagi kau ni dah lah baik , tapi aku jahat ciket kan kan kan ?
AKU RINDU KAU TAU TAK ? HARGHHHH ><


aina :

aina ... kau tau tak ? kau paling lemah lembut dalam geng kite .
hahahaa . time aku kenal kau , time kat pra same ngan wany .
heheee . kite buat keje sesame , rehat sesame , hahaa .
sharing is caring , tak bawak pape , pinjam ....
hehehee . baik gile doee kau . hahaa :p
haa . aku ingat lagi time f1 , aku kan amek AA 
mule mule aku masuk AA pastu eika ikut jejak aku 
kami sekola pagi , kau sekola petang ...
hehehee . aku ingat lagi kau cakap camni ..
time korang takde aku takde sape weii , aku terkuntang kanting kat sane .
aku kawan je ngan sume orang dan endingnye kau dapat jugak kawan tetap kan ,
hahaa kawan kau lak same ngan name aku pulak tu , kuikuikui 
sorry sangat aina , sory sesangat , huhuhuhu :') :') :')
tapi kan , walaupun kita satu sekolah jarang jugak kita jumpakan ?
selamat aku jaga koop , bolehlah jugak kita jumpa , hahaa
kalau kau nak taukan , sejak farhana masuk asrama ,
aku banyak tanya pasal kau kat dia tau biasalah nak tau perkembangan kau .
HAHAHAHAHAHAHAHAHAA :p
RINDUU DOEEE KAT KAUUU :C :C :C
HUHUHUHUHUHUHU



penat aku menaip , hehehee
okaylah , sampai situu je lah aku taip , hohoho
satu bende pegangan aku pasal kawan ni ...
' SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN '
macam kita kan , dah lama tak jumpa . hahaa

aku nak pesan kat korang ni ..

1) semoga berjaya didunia dan diakhirat
2) semoga menjadi anak yang solehah 
3) semoga dimurahkan rezeki 
4) nanti kawen jemput aku tau , hehehee
5) walau apepun terjadi kita still bestie okay . 
    inshAllah till jannah . aamin :)
6) jangan lupa kenangan kita bersama and jangan lupa aku okay .
7) semoga berbahagia . hehehe




buhbyee dari ,
Nur Afifah 







Older Post